Thursday, February 3, 2011

selangor - perak - kedah !

assalamualaikum...

dah sampai kedah !
nampaknya journey kali ni.. tak berapa best !!
huuu..got fever !

semalam smpai di DORANI BAYU RESORT , MUARA VILLAGE malam.. sampai2 je terus solat n kemudian online smpai tido !..semalam merajuk..merajuk sebab apa.. biar aku je la yg tahu okeh.. huhu.. pagi2 bertolak to bagan datoh..untuk majlis mu'az ... sekejap je kat situ..terus bergerak menuju ke kedah...

tp Allah turunkan ujian buat kami.. cerita pendeknya.. temperature kereta yg kamarul drive naik.. so kitrg tak boleh nk teruskan perjalanan macam yg di plan.. gerak lahh cume slow.. n banyak pit stop..since harini CNY.. and byk kedai yg tutup..slow2.. akhirnya..smpai jugak ke kedah...dlm kereta..tetiba.. aku lak demam.wuargghh.. tak bestnye.. berjalan dlm keadaan demam.. sakit gila badan2.. n skrng tengah berehat lepas makan ubat.. hopefully kejap lagi okay.. sbb malam ni ade kenduri kat rumah family kak fida...

okay.. stop here for maghrib ..

ALLAH BERFIRMAN YG BRMAKSUD :

Adakah manusia mengira, bahawa mereka akan dibiarkan saja, dengan mengatakan: Kami telah beriman, padahal mereka belum lagi mendapat cubaan?” (Surah al-Ankabut, ayat 2)


4 comments:

al_hakim said...

kedah buat ape ekin?

ekiN!! said...

pergi meminang.. hehe
abg ekin bertunang.. :)

cOupLe iSLaM said...

aku tau ekin tacing ngan sapa?? ngan aku kan.. alululu.. org gurau je tacing berabis.. tak smpat ak nk xplen dah of9...
ayat dia "kau ni melampau..." hahaha

ekiN!! said...

haha..
bukan la bayu..
aku gurau ja tu..
aku marajuk ngan abg aku..
sebab aku kena marah..tertumpahkan air dlm keta dia.. haha