Sunday, May 24, 2009

aku masih disayangi..!!

mule2 rasa mcm xnak blogging je arini..
tapi dah malam2 ni tetibe teringat yang rupenye ade lagi insan menyayangi aku..
that's fara...my bestest bestfriend...di bahek bangat..
die taw aku dalam stress..so she does her best to make me happy;)
semalm lagi aku dah stress...
so she called me and suruh aku dtg mah die..
guess wat??
kitorang wat choc donut..emm yummiee;p
aku yg taw skit dlm pembuatan bread n pastry ni ajar ar die skit2..
risaw jgk klu ape yg aku ajar tu x jadi..tapi akhirnye...ewww jadi dowh our donut..
fara x abes proud of herself yang berjaya cairkan cookin' choc gune style double boiler..haha
aku pun bangga tuk ko...;D..
mama die n faiqah boring dgr die puji diri sendiri..
aku n faiqah pun bentuk2 kan donut tu...cute dowh..
tapi smlm aku x bawa sebarang camera pun..so xdpt snap pic donut yg cute lagi lembut tu..
total donut tu 24 pcs/2 dozen ..haaha fara gelak bile aku cakp donut kite ade 2 dozen..
yg sgt funny nye...die ckp kt mnm2 ptg nak makan donut kite ni...tapi kitorang just dpt makn choc donut tu pukut 7pm..faiqah kate sarapn malam..ahakzz..i agree..
1 dozen choc n 1 more original flavour..mama die suke yg original..aku pun..muak deh choc2 neh..
totally mood = happy sangat ngan fara..thanx cyg..luv u sgt2..<33

2nd happiest day wif her

tgh2 YM...around 2.45pm fara call..
"ekin,bz x"
"dah x ,nape"i said
"teman aku gi mcD jap..jumpa naem nak kasi barang"
"okeh"
(naem tuh senior die kat kym..yg selalu tumpang die balik selangor)

3.00pm fara pick me up..this time use her car..
smp kat mcD si naem tuh x smpy2 lagi..
so kitorang chat2..
hemm..afta a few minutes naem tu pun sampai..
die x masuk pown...2 mnt je kot..die amik barang n trs bla..
then kitorang makan ice cream smbil dreaming nak bukak bistro haha..
cite2 melampai..
afta that fara ajak gi pantai morib..
kitorang suke pegi tgk laut...even kat situ airnye tak bape cantik..
tapi lantaklah..tenang dowh tgk ombak..
pastu ade bangladeshi dtg bawak jala...
kitorang pun macam sengal xpenah tengok orang jala ikan..
act aku ade record mamat bangla tu tebar jala die..tapi kat phone fara..
nnt klu dah blutut aku kasi upload sini keyh..

mood arini = masih sangat happy...thanx sgt2 wahai fara ku...
syg kau sgt2..

wroten by-ekiN!

Friday, May 22, 2009

nangess puas-puas..

kawan baik itu seharusnye slalu ade waktu susah senang rite..?
kawan baik itu sentiasa support kite dalam ape jua situasi kan..?
kawan baik itu tidak akan bercakap tentang keburukan kite pada yang lain kan..?
kawan baik itu xkan buat orang lain benci pada kita kan..?
kawan baik itu xkan jatuhkan kite demi dirinya sendiri kan..?
kawan baik itu harus simpan segala rahsia yang telah di amanahkan padanya kan..?

aku xpenah terfikir die akan melakukan semua yg bercanggah dengn tugasnya sebagai kawan baik.
tapi its done..
aku bertegas masih mahu percayakan die lagi..
tapi terlalu banyak bukti menunjukkan ketidaksetiaan die..

bertahun-tahun bersama-sama atas ikatan kawan baik..
tiada rahsia lagi antara kami..
aku meletakkan kepercayaanku setinggi-tingginye..
tapi dia musnahkan itu semata-mata kerana publisiti..

kesilapan aku terlalu percaya janji setia die
kesilapan aku beri segala rahsia

aku baru tahu kenapa di awal perkenalan dengan die
ramai sangat bantah..
tapi aku tak peduli..
tapi aku tetap setia..

apa aku harus melupakan saje die
apa salahnye hidup tanpa seorang kawan baik kan..

dany nyanyi..

Thursday, May 21, 2009

a happy day with dany vs diya!

arini aku bgn sangat awal(awal ke??)
da la pening kpale smlm drive pegi n blik from tg.karang..
ayah ngah balik dr umrah..
(bkn ke patutnye tgu kat airport)hehe..
tapi my aunties kate pg trs tg.karang..
alhamdulillah ayah ngah look very sihat..
ye ar risau jugak die pegi sorang je kali ni..
tapi semangat die mmg kuat..
dlu die penah strok tapi xlame...
disebabkan semangat die x lemah die berusaha untuk berjalan mcm biasa balik..ye lah before this die active sgt..
ekin salute lah ayah ngah..;)

back to this morning..
dalam kepala yang agak pening2 tu..
tibe je dgr suara dany nyanyi
"jong2 inai mak ipong raja aji(die tataw sbut wali kowt)"
hha.....
diya yang tido sebelah aku pun bangun dgr dany nyanyi lagu tuh..
aku pelik mane budak nih taw lagu nih..
die ulang lagu tu many times..
aku da gelak..
pastu epul ckp..
smlm die ikut mama die pegi skolah.
mama die ajar her student lagu tu..
tu yang di hafal sgt..
haha..
dany2..
pastu diya pun ckp..
"acu diya nak nyanyi lagu mcm dany tuh"
sudah...aku kena ajar diya nyanyi pulak..
lastly....satu rumah dah berjangkit nyanyi lagu jong inai tuh..
haha..
nnt aku letak video die nyanyi lagu tu keyh..
klu die nak nyanyi lagi la..
hehe..

okayh..nak titow dlu..
papai..

Monday, May 18, 2009

word 4 today!

everyone can see
who i appear to be
but only a few
know the real me
you can only see
what i choose to show
there so much behind this smile
you . just . dont . know

promo myT

i found video promo 4 myT yang di buat pada tahun 2007..klu x slap lah..
tapi bru dpat tgk..
haha..aku kelihatan sangat tidak berbakat dalam promo2 ni..haha
anyway..thanxs reza n SUPPORT myT

video

teacher ke???

salam to readers...(Ade ke??)hehe..
pagi2 tadi aku boring sangat pastu
aku pun melayan lah si dany..yang arini tetibe je jadi baik sangat..
afta mandi kan dany...die pun layan wonderpet..
aku pun suka usik2 die..
aku ckp la "dany ni asyik tgk tv je..sape nak bayar bil elektrik...?"
haha...
taw tak ape die buat..die panjat almari dkt suis tu n swicth off tv..
haha..guling2 aku ketawa..
budak x smp 3 tahun leh paham aku perli die....
aku on kan blik tv tu.sian pulak.. kat die..
die sangat baik arini..tgk tv pun diam je..duk elok2 kat sofa..
kadang2 die nyanyi..
alif ba ta sa jim ha ho..smp situ je taw..

jadi teacher..
dalm pukul 8.30 pm td kak ojie called..
die minta tolong ajar anas math..
huhu..aku???aku bkn teror math...mybe sebab aku penah jadi cikgu..
diorang beri kepercayaan kat aku..ahhaaa.
aku pun gi la umah kak ojie..
ajar fraction....
kdg2 aku pun confuse..ye ar da lame meninggalkan alam fraction ni..
haha.
tapi ok lah..alhamdulilllah anas pun bnyk fhm ape yang aku tau..
tapi eja suh singgah mah die masa balik....the problem is aku balik tu da malam sangat..
aku rasa eja pun da tido so aku trus je ah balik..
rasa bersalah pun ada..
tapi xpe2..aku da sms die da..

balik umah je my bro ckp wireless umah aku dah elok balik..
wah..melantak2 la aku..

oklahh..
kurasa cukup sampai di sini...
chewwah..
haha

Wednesday, May 13, 2009

interview...errrr

pagi ni i gi interview kat shah alam..its open interview..\
so open kan mst ar ramai giler kan..
i bertolak kul 7.30 from banting and g sarap lu kat sek 7...
arrived kat tempat interview tu dalam pukul 9..
huh....bapak ramai gile org...
i feel like...argh... nak balik...!!!so i called my dad and dia ckp trskan je..
so aku pun Q je lah...lame gile...berpeluh2 taw x..eee..nsb baik aku ngan fara...xde lah boring sgt sorg2...thank ya fara teman aku...luv u lah..
afta isi fom Q for semakan,then Q for registration aand last Q for interview...
asyiklah Q je...at last my number J66 was called...alhamdulillah...lambat skt je kna tgu lunch..
mals nak trus blik..
kitrg lunch kat my mom's chiken rice kat sek 7..nak balik tu...guess i jmp sape...??
jeng3...my fav artist...shiela oiam..
tp just hi je lah pun...
this my 2nd time la jumpa die...she's cute...i like..!!!
so balik2 je on9 lah..
haha..
sorry ni pic 4 today...!!!

daa..
wroten by ekin.....