Thursday, April 7, 2011

peristiwa!


assalamualaikum w.b.t

lamanya tak jenguk blog ni.. :(.. sorry kerana aku terlalu sibuk..okay maybe tak sesibuk mana.. tapi ada banyak halangan untuk aku update blog ni selalu..:)

okay aku cerita sikit sikit..
perubahan besar dalam kehidupan..aku dah tak duduk hostel @ desa siswa lagi sejak 2 minggu lepas.. aku dah move ke rumah sewa..since ramai sangat tak dapat duduk hostel untuk sem depan. so kami decide untuk cari rumah sewa.. dah dapat n dah start bayar pun.. alang-alang dah kena bayar rumah sewa ..better la pindah terus,lgpon bilik dah desa siswa tu dahle level 4.. hehe..cehh complain pulak..haha.. condition rumah sangattt selesa.. hari kedua masuk rumah tu ..kami buat jamuan makan malam +bacaan yassin + solat hajat kat rumah baru kami tu.. jemputan kebanyakan nya kawan2 baik kami, jemaah surau desa siswa merangkap ahli insaniah, and ade la beberapa orang lagi..around 50 jugak la.. seronok la bila rumah tu ramai sikit orang.. and yang pentingnya majlis tu untuk 'mengisi' ruang rumah baru tu dengan ayat2 suci al-quran.
terima kasih tak terhingga buat housemate and kawan2 terhebat.. yang bertungkus lumus buat preparation untuk majlis tu.. dari siang,kemas rumah,cuci rumah,mop ..ruginya aku takde masa korang tolong mop rumah aku..kalau tak..mesti la dapat publicity free kat blog ni..hehe..
okay thanks to :shikin,liya , bayu, khai , bote and arif ..sebab tolong menceriakan rumah n beli barang2 keperluan sementara aku n eka pergi amik makanan dr caterer.. haha
anda-anda kawan terhebat !.. sebenarnya banyak sangat peristiwa pahit yang kitorang lalui sebelum masuk rumah ni...tapi yang x best tu tak payah ingat lahh.. kan? :)
suasana majlis ! :)

comel tak eka tupany ? hehe

majlis anugerah dekan , betul2 buat aku jeles tak terhingga.. bukan jeles sebab dengki.. jeles sebab aku tak dapat turut serta pergi majlis berprestij tu.. huhu.. doakan sem ni and seterusnya aku dapat join korang k.. kita semua, ramai-ramai.. okay ?
so a big congratulations to all of u, : shikin, ainaa, khai and bayu.. proud of u.. most of sem 1 student yang dpt dean's list from section 1 ! :Dwe are always number one !:)

assignment , test and final.. sangat2 menduga.. due date asgment dah tiba.. wuarh gerunn! hopefully dapat yang terbaik :)test2 sangat2 menguji sebab tempoh yang dekat2.. tapi alhamdulillah 2 papers yang dah lepas ni macam okay je.. unluckily, tak dapat jawab test2 untuk subject microeconomics ngan kawan2 sebab...kamarul nikah !tapi takpe.. family first.. lagipon still boleh amik test tu on monday.. cume kena lah jawab sorang2 dalam bilik madam nnt.. hopefully lebih mudahh :D.. ameenn..so untuk itu.. aku kena skip class hari jumaat..untuk pergi kedahh for kamarul solemnization.. :')and one more time thanks to sahabat terhebat sebab hantar aku balik banting. since aku bagi housemate pinjam kereta sementara aku pergi kedah ni.. so TERIMA KASIH untuk arif hikmat,khai al khairi and safwan bote ! haha..:D.. sorry takde minuman free sebab saya sudah kehabisan wang! hahaha.. next week okay.. bbq at home sweet home ! :D

afte this no more abang yang bujang.. im the only single person in my house.. wuarghhh,.. dah lah memang SINGLE.. hehe... tapi okay ape.. i chosed to be single kan.. hehehehe

plan farewell sem 2 pulak.. if sem lepas farewell dengan sir farid ! inshaAllah sem ni dengan semua lecturer yang mengajar section 1! BBQ at home sweet home ! my house lahhh !
so inshaAllah will update it on next entry !!

menghitung hari..final menjelang !! :S


gambar? nanti2 lah ! ngantuk ,, esok nak gerak pagi2 ke kedah ! :D moga selamat pergi n balik :D

4 comments:

Farihah Ahmad said...

aik? pi kedah buat apa??

cOupLe iSLaM said...

siapa bayu tu?? tak kenal pun....

ekiN!! said...

farihah:
abang ekin nikah ngan org sana, kat serdang,kedah.. hehe

ekiN!! said...

bayu : ceh3... x kenal ek.. name dia sebenar dia ahmad fauze abdul hamit :)