Friday, January 20, 2012

tanggungjawab itu amanah

Assalamualaikum.. senyum sikit ;)

wah-wah rumah sewa sy da ada unifi ! hehe.. boleh la update selalu.. ecehh..

minggu yang sangat sibuk ..

start  dari isnin smp la ke hari ni.. jumaat..

Isnin sibuk preparation for birthday celebration..happy birthday miss Aida n Bayu..
kami buat jamuan dalam kelas FINANCE.. fuyooo .. hehhe... lepas buat kuiz cash budget.. terus buat celebration...happy birthday both of you !! uhibbukum fillah abadan abada.. sy cuma dapat doakan yang terbaikk dalam hidup kalian berdua ..

 sannah helwah 

Selasa test Public Relation .. lack of preparation ,,its my mistake.. tapi ok lahh ..kot .. tunggu je la result .. harus ada banyak kesedaran ni.. chapter 1- 4 sepatutnya tak sesusah mana.. rabu pulak sibuk dengan test FINANCE .. test yang takkan pernah aku lupa.. malam , amik test kat kafe sbb aircond kat class tak function .. then tetiba blackout .. terbaik .. haha.. but after test ingat nk join celebrate birthday ainaa.. suddenly kepala terasa sakit yang amat sngt .... tak tahu punca.. pegi clinic.. doctor state that as stress .. mungkin minggu yg tak cukup rehat .. kelas , petang habis class sibuk dgn pasang poster pilihanraya , malam pulak meeting , siapkan proposal, minutes, assignment , tutorial .. everyday tdo pukul 3..and khamis kemuncak nya .. hari pilihanraya..



alhamdulillah . aku menang untuk jawatan setiausaha dengan undian sbyk 996 mengalahkan calon setiausaha lain dgn majoriti 100+.. sejurus nama aku disebut sebagai pemenang majoriti .. terasa berat bahu menggalas tanggungjawab.. yang diamanahkan .. yang bakal dipersoal kelak .. yaAllah aku memohon keredhaanMu dlm setiap apa yang aku lakukan.. inshaAllah  aku dan rakan2 seperjuangan akan berjuang keranaMu ya Allah..

wpun pada mulanya , aku sendiri meragui kredibiliti diri aku ,, tapi. aku berpegang pada ayat alquran surah al-Imran ayat 54.. "  مَكَرُواْ وَمَكَرَ اللّهُ وَاللّهُ خَيْرُ الْمَاكِرِينَ  "

Dan Mereka Merancang,Allah juga merancang,Dan ALLAH sebaik-baik Perancang” 



family insaniah





sahabat terhebat


seinfiniti terima kasih buat semua yang menyokong, doa mak abah , abg2, keluarga, kawan baik , housemate, classmate, keluarga insaniah, keluarga usrah , lecturers and etc.. inshaAllah anda la penguat semangat aku dan yang lain2..uhibukum lillahi taala.. 

terima kasih Allah... 
keputusan pilihanraya kolej (PRK) kptmbg 2012

2 comments:

Syafi said...

u can do it ekin! ALLAH kn ad,,n ak, eka alwes wif u...n kwn2 yg len jgak..caiyok2...=)

ekiN!! said...

thanks pika..uhibbuki fillah ..
kalau ko sudi ... aku letakkan kau antara nama2 terhebat kat hati aku . :') .. semoga Allah luruskan n mudahkan perjalanan kita kearahNya ..