Monday, December 6, 2010

kenapa wanita islam wajib bertudung ?


Assalamualaikum..

kadang2 bangsa lain sibuk tertanya-tanya kenapa wanita islam wajib bertudung? tak panas ke ? tak menyusahkan ke ?..aku akui segelintir drpd KITA kdg2 tak tahu nk jawab apa..lebih menyedihkan lagi.. ade jugak di antara kita-kita yang islam sendiri tertanya..kenapa lah kena pakai tudung..macam2 alasan yang diberi... panas lah..leceh lah..tudung mahal lahh..malas nak iron lah..susah nk cari yng match dengan baju lah..tak up to date lah...sedih nya dengar kenyataan2 macam tu kan..

okay berbalik pada persoalan awal tadi..kenapa wanita wajib betudung @ hijab..

ade jawapan mudah..


Allah Maha Mengetahui.. ! Al-alim..:)

SALAM MAAL HIJRAH / AWAL MUHARRAM 1432

10 comments:

gaung said...

yup setuju..tp belum terlambat utk berubah kan..pasal match ke x match bju..sendiri pikir la

Asrol Mania said...

owh.. sebab wanita ni manis... hehehe...

Terbaru dari Asrol Mania:

~ Jom Sertai Saya Sayang Blog Saya

Farihah Ahmad said...

nk cedok gambar tu bole tak?? :)

Sca Ndx said...

gmbar tu betul maksud mendalam.

ekiN!! said...

@gaung : tu lah...semoga shabat kita diluar yg masih belum pakai tudung berhijrah menjadi bertudung pulak kan..:)

ekiN!! said...

@asrol : betul2..wanita ni manis..macam saya..haha..

ekiN!! said...

@farihah : cedok jangan tak cedok...ekin pon cedok jugak..:)

ekiN!! said...

@sca : tu lah.. sekali tgk dah tertarik ngan gmbar nih..:)

*Cekgu ima* said...

wow!! ske gmbar 2... very deep meaning la... hijab is my way... =)

ekiN!! said...

kan cikgu ima..:))