Friday, December 10, 2010

result !



assalamualaikumm..

first of all, congratulation to all section 1,bm11 student & uitm-kptm bangi student! tak kisah lah cemerlang atau tak ... yang paling penting bersyukur apa adanya..pada yang tak berapa ok,takpe2 next sem try lagi,study harder, kurangkan actvt2 lagha..hehe..[cam nk kata kat diri sendiri je ni :p]...hee tak pelah saling ingat mengingati..kepada yang dah cemerlang tu,jgn leka ngan result anda2 yng dah gempak tu..hee...usaha tu kena jugak teruskan..eceyhhhh macam lahh aku ni cemerlang sangat kann..hahaa..ayat nk macam motivator je...hee..tkpe kan once in a while nk berangan..

okay..lets talk bout my result ? huhuu... okayy...aku bersyukur..dpt result ni..mula-mula aku sedih sbb dengan tak malunya aku mengaku aku x dpt dean's list!!wuargghhh :'(...tapi bila fikir-fikir balik...dah cukup la tuh dengan apa yang aku usahakan...aku mmg banyak main..aku banyak berjalan..study last minutes..kiranya..ini pengajaran utk next sem..jgn main-main lagi..insyaAllah..let say,aku still get dean's list for this sem..mesti aku macam tak sedar ape yng aku study ni belum cukup..banyak perkara yang buat aku dpt result macam ni..first,study last minutes,second ,aku mmg tengah stresss gila..start dar revision weeks..problem comes back to back...tapi aku tak sepatutnya salahkan keadaan kan..so aku sepatutnya bersyukurr sangat..Allah sayang aku,that's why dia bagi aku jalan kesedaran..:)

pointer lepas 3..alhamdulillahh...nk capai dekan tapi tak lepas...sikit lagiii...huhu..takpe2.. next sem ade lagi..try lagi k..tahniah buat classmates yang cemerlangg :)) happy for you..Alhamdulillah...section 1 mmg terbaikkkk ! =)

nak jadi insan yang lebih cemerlang ?jom tgk gmbar bawah ni :)

cam takde kena mengena jek.. hehe




4 comments:

cOupLe iSLaM said...

nice post.. really inspiring...
untuk kita melihat cahaya bintang yang begemerlapan, kita perlukan kegelapan langit malam, begitu juga jika kita nak merasakan kejayaan, kita perlu merasai kegagalan... apa yg penting kita belajar sesuatu dari kegagalan itu...

ekiN!! said...

thanks bayu...:)

cHirUzi said...

ekin! rasenye we're in da same shoes la!haha..tapi, x smstinye x dpt DL time nih fail trus kan? trun naek nyer sume ader sbb..yg ptg, kiter bersyukur! same2 la kiter ea? <3

ekiN!! said...

chiruzi ; yeker.. hee betul3...psl x dpt DL this sem,buat kite nk study lagi hard an.. :) yg penting kite same2 bersyukur k :))