Sunday, January 30, 2011

dia dan mereka!


Assalamualaikum...

rinduuu..
rinduuu nak update blog dengan bersemangat..
rinduuu nak edit2 blog...
tapi for now..sume benda tu belum ade.. wuhuuu..

start cerita... yeayyy ..cuti dah starttt ! 9days okayy !! seronoknyaa..seronok kerr ??
bersyukur laa wahai ekin ! dah dapat cuti ni.. hehe.. ok alhamdulillah..
cuti yg banyak homework n assgment yg nak kena submit naik cuti nnt.. hehe.. tapi dah separuh homework dah siap..assgment pon dah cari bahan.. tinggal nk edit2 je.. tinggal nk siapkan proposal kilang aiskrim..and one more.. 6 question essay subject marketing ! huhu.. 7 days anymore..sempat ke eh..mudah2an sempat lahh.. :)

tadi..fazly..eja's boyfie datang rumah family eja..untuk berkenalan.. and as bff eja.. aku n fara temankan la eja.. but the problem is fazly dtg dengan....jeng3... 'dia'.. grrr..nape mesti aku jumpa dia lagi.. oh tidakk...nasib baik la aku pandai cover..berborak ngan mak eja..haha...jahat tak aku ?? ngee..:P.. kawan2 ak marah aku sbb taknak layan 'dia'... huh..takpe lahh..dah smpai masenya aku buat keputusan sendiri kan ?..hehe.. :D

alhamdulillah.. dah pandai avoid apa yang aku taknak dlm hidup..buat masa ni lah.. someday inshaAllah :).. kalau dah jumpa the best one ! hahaha.. D.. aku pegang kata2 ustaz elmi : jangan buka hati anda ,selagi belum nk kahwin .. haha .. inshaAllah..madam azean pulak kata : as a woman, enjoy hidup puas2 sebelum kahwin..macam dia.. round da world.. sume pelusuk dia pegi.. seronok je... :).. untuk sekarang.. sebagai student..study je sungguh2.. smpai dpt result baikk! dsamping tu.. try untuk jadi best muslimah.. semua orang buat silap..tp semua orang jugak ade peluang untuk berubah kan.. lakukan yang tebaik untuk jadi yang terbaik.. inshaAllah..

kalau ade kisah2 silam yang tak best.. macam penah gagal dalam hidup ke.. tolak tepi je,.. tapi jangan buang terus.. kdg2 kena revise balik supaya kita tak terus buat kesilapan yang sama.. kan ? hehe..

and untuk terus maju dlm hidup [ cehh.. ayat..huhu].. influencer paling penting ialah kawan n family.. and aku rase dlm umur cam aku ni.. i mean muda2 cam aku lah.. eheh.. sangat terdorong ialah kawan.. tapi kena betul2 la pilih kawan.. bukan nk memuji ke ape.. haha.tapi mm nak puji pon... so far.. kawan2 aku mmg best.. mereka terrrhebat ! alhamdulillah sebab dikurnia sahabat terbaik.. family pon bestt.. mak abah..great.. abang2 lagi best.. haha...support what i do! terrbaik! ngeee.:p..cuma aku je belum jadii terrbaik.. but.. im trying to.. okehh !


4 comments:

Farihah Ahmad said...

kena kuat semangat :)

ekiN!! said...

yeahh.. betul farihah :)
thank youu !

cOupLe iSLaM said...

terharu baca... kuatkan smgt nk jd terbaek... nk jd muslimah sjati bkn sekelip mata tp kna kelip banyak kali smpai lebam bijik mata... hahaha... keep it up

ekiN!! said...

hehe..bayu : thanks yaa !!
asalkan masih boleh berkelip okay lahh kan.. jgn sampai dah tak bolh berkelip tapi belum capai lagi.. susah tu.. :p