Thursday, January 20, 2011

kawan di kolej,kawan di rumah

assalamualaikum ..

mula2 sekali.. jom baca lirik ni

Ketika mula bertemu
Terasa bagai telah lama bersua
Kau sambut hulur tanganku
Bertegur sapa penuh mesra

Masa terus berlalu
Dan kita tetap seiringan berjalan
Menempuh onak liku
Lalui semua suka dan duka bersama

Biarlah apapun rahsia
Dan kelemahanmu tetap engkau temanku

Riangnya saat kita ketawa
Asyik senda dan bercerita
Walau sesekali pandangan kita berbeza
Andainya tetap serupa

Adakalanya kita juga saling terluka
Namun di akhirnya kita tetap bersama

Dan kini dipisahkan dua benua
Saling mengejar cita
Tak pernah kulupakan
Detik yang indah bersamamu temanku

Kupasti suatu masa
Engkau dan aku kan bertemu semula
Kembali menjalinkan detik nan indah
Untuk kenangan bersama

sengaja tak upload video clip...sbb nnt mst readers malas nk click play kan.and some readers kena tunggu buffer lagi.. so decide utk bg lyrics..and boleh hayati sekali bait2 kata dlm lyric ni..ceh.. hee.. :) so 4 those yg nk dengar lagu ni boleh la dgr kat youtube ke mane2 mp3 la yg penting yg ad nasyid.. ehe

best gilaa lagu ni..to me lahh..sebelum tdo mst nk kena dgr2 lagu2 nasyid dlm playlist aku..and 1 of the songs .. ini lahh... Kau kawan, sahabat & teman..

start dengan kawan2 dekat banting..ofcourse la kawan kat banting lagi ramai.sbb 21 tahun duduk kat banting kan.. hehe..tpi most of them dah tak duk banting..ade yg study jauh,busy ngan keje.. so kat banting..paling rapat dengan eja n fara..kemana2 pun brtiga je la..sometime ber4..include faiqah..adik farah.. yg lain2 ,mcm lisa,qila n pejul..da jarang jumpa.. lisa keje.qila dah jauh kat arau..pejul pulak ntah kemana.. ehe rindu kat mereka ..since dah rapat ngan fara n eja.. everytime balik banting.. haruslah jumpa dengan mereka..:) banyak similar things between us. tu yg ade chemistry tu.. haha..love them..<3..

kawan kat kolej pulak..mostly budak section 1,ex section 1,and anak2 orientasi la besides roomate! yang lain2 kenal2 gitu je la..tp still kawan. haruslah jadi friendly dengan semua orang..layak ke kita ni nak sombong ngan orang.. sedangkan kita cume hamba Allah yg dicipta kan same rata.. kalau ade lebih pasti ade kurangnya.. so adil ! semua orang ade bahagian masing2.. tak perlu nak sombong atau bongkak..hehe..

kat kolej..untuk sem2 ni.. sahabat terrrapat sekali.. eka,bayu,khai,arif,bote,abe n syuk.. seriously, aku anggap diorg dah macam adik beradik sendiri.. kemana2 bersama.. lunch,movies..happy dengan diorg.. berkwn rapat dgn lelaki mmg kena kebal sikit.. bergurau caranya lain berbanding sesama perempuan.. hehe.tp Alhamdulillah selama ni pun aku dibesarkn dlm sibling yg ramai lelaki.. inshaallah boleh tangani :) yang paling penting batas pergaulan la..itu yang paling kena jaga..aku ni laa paling lemah..maklumlahh dah semua aku anggap adik beradik..aku layan mereka pn aku layan macam dengan abg2 aku..haihh.. sikit2 kenalah tapis ekin oi..! ehe

thanks untuk semua yang disebut diatas.. sbb bahagiakn saya selama persahabatan.. sentiasa doakan kebahagiaa kalian jugak !

sepatutnya entry ini penuh dengan gambar ..tp...keadaan tak mengizinkn.. mybe kat next posts baru ade gambar..inshaAllah..

2 comments:

Farihah Ahmad said...

kwn blogger ? :)

ekiN!! said...

farihah ! yang tu coming soon! hehe..
inshaAllah someday if kite leh meet up ngan bloger2...then ill post out that..!