Friday, November 5, 2010

tips menghadapi final exam

assalamualaikum..

hehe..tittle nak gempak..takde tips pon..saje je...;p
2minggu plus plus tak update blog ni..haihh..fyi , aku sedang dlm minggu exam..
tapi sekarang,hari ini..aku cuti untuk 7 hari sempena deepavali..thank you deepavali sebab bagi kitrg cuti rehat sekejap sebelum paper last khamis depan..:)

nk cite pasal exam...aku tak tahu lah macam mana result keluar nnt..:(
mood betul2 terganggu...dlm study week masalah dtg berduyun2..stress teramat sangat..
study punya study..bila jawab..aku macam tak boleh perform..padahal masa test keluar soalan yang lebih kurang je,aku boleh jawab..aku rasa nk nangis setiap kali abes paper..:'(
aku redha je la ape yg kuar nnt..DL dah macam jauh je..sedihh...first sem ni lah nk kejar DL..huh

paling teruk masa paper math..malam sebelum exam..aku tak tidur semalaman..study2..dalam pukul 3pagi..otak macam jammed..blank..tgk formula tak boleh nk hafal...padahal aku tahu semua tu..smpai nampak sgt stress kat muka aku..roomates sume dah pelik n takut tgk aku.. last2 aku solat hajat n try untuk tido...tapi bukan boleh tido...aku nangis sbb aku dengar roomate aku hafal formula..tapi aku tak boleh..aku sedihhh :'(..aku sms abah..and abah bagi tips..doa n makan chocolate..pagi tu mak call..epul suruh baca selawat banyak n surah al-insyirah banyak2..yg ini mmg aku dah salu buat..mmg aku jawab pun setakat yang aku mampu..aku tau soalan tu senang..:(

moga2 last paper,mgt 162 ni aku boleh score :)

* ade banyak bnda nk taip lagi..tapi i gtg..ade hal.. adios ! :p

1 comment:

Heaven said...

xpe, kluar dewan awal kire boleh score lah tu kan...
BTW, have a good one in life..
take care..