Sunday, May 15, 2011

happy teachers day !!


assalamualaikum..

16 mei ,
happy teachers day to people called as ' cikgu ' !! :)
to my cikgu-cikgu from tadika sri jaya (haha) , sk sri langat , smk banting , smk telok datok , uitm jengka , and kptm bangi.. includes, cikgu2 bakers ku.. :)

to my family yang brgelar pendidik, abah , ijam , kak dila , epul ,kak jue, kamarul , kak tini . HAHA... ramai eh.. ada lagi,, auntie mas , cik mail , mak ngah ,pak ngah , kak nurul and husband, anak mak ngah... lupe la nama dia.. heee;p

kawan-kawan guru , masa part time dulu.. sk sri langat and sk kebun baru :)
mmg aku dibesarkan dikelilingi oleh cikgu2 ni.. tu yg kalau boleh parent aku nak sangat aku pun jadi cikgu,, tapi rezeki belum sampai lagi kot,, hehe...

teringat tahun lepas, if hari guru camni, aku pakai baju purple uniform hari guru 2010 skkb...
and aku pun siap dapat hadiah lagi.. haha.. merasa la jugak jadi cikgu even sekejap..tapi honestly.. mmg aku suka jadi cikgu,, sesuai kot ngan jiwa aku..lgpon kalau kite betul2 ikhlas mengajar student kita tu inshaAllah pahala pun banyak.. kan? hehe.kalau ade rezeki mana tau kan. one day.. jadi lecturer pon best jugak kann? haha berangan ye ekin :p



2 comments:

cemomoi said...

dian yang membakar diri, walopon kekadang ati terbako tapi cool je

slamat hari guru

ekiN!! said...

yes. betul3 ! ;P