Wednesday, May 4, 2011

review - sem 2

assalamualaikum...

wahh.. betul ke ekin ni.. nk wat review tuk sem 2.. rajin benor.. hehe.. sikit2 la yek.. inshaAllah boleh la selit2 kan pengajaran n moral of the storynye..if ade la kan :)


start from the beginning..
still choose to be in section 1.. even dah ramai section1's dah takde :(.. myb diorg takde rezeki untuk terus sambung kat kptm.. and inshaAllah masa depan diorg lebih cerah di luar KPTM..and ada jugak yang still dalam kptm tapi tukar program.. its izwan a.k.a baby.. tukar progran AB..still jumpa n bertegur sape ngan kami..itu sudah cukup :D.. and ade beberapa yng terpaksa tukar section atas alasan2 tertentu.. imran a.k.a boboy, neil and manda..tapi still jugak jumpa n lepak sesama.. :D but tak kurang jugak yang tak dapat jumpa langsung, macam elvin, bear, remy and hafiz... mybe next time baru ade rezeki nak gather..:).. okay,, section 1 semester 2 bertambah 2 ahli baru, alya and ieka thalib..

kalau mengikut survey,, section 1 semester ni dah x semeriah dulu.. maybe dah kurang yang ade transport,kurang berjalan.. and maybe dah ade kesedaran yang tak boleh nak banyak jalan sangat.. haha.. tp i still hope we can be like before ! :D being like a family.. tapi sem ni pon ade kegembiraan yang tersendiri.. still bergerak dalam group .. cuma kurang sikit lah. as i told earlier.. and mst la ade perbezaan dulu n sekarang kan..kalau takde perbezaan takde kemajuan lah hidup kita kan ..?

sem ni amik 6 subject , CTU115, BEL260,ECO162,ACC116, MKT 243 and HPD112.. alhamdulillah semuanya best2.. lecturers yang sporting and sangat baik.. tak percaya?? pernah jumpa lect yang boleh tawar menawar carry mark ? lect yang tolong sms pagi2 takut student tak bangun tuk amik exam ? lect yang sponsor cake and join BBQ kat rumah student..lect yang ajar sambil bukak lagu maher zain..bestt woo lecturer kami sem ni ... sgt2 terbaik !

marks untuk sem ni pun pelbagai.. ada yang buat aku tersenyum and tak kurang jugak yang buat aku moody selama seminggu.. keh3.. tapi bile dapat markah rendah tu la sebenarnya mengajar kita untuk work hard lagi untuk test berikutnya.. tapi aku ni salu je repeat same mistakes.. haha..harapnya untuk final haritu semua okay laa.. :D

pengalaman baru sem ni, join insaniah.. even takde lah active sgt.. aku baru nak berjinak2.. ehe...
best part pegi prog anak angkat kat sg.haji dorani , sg besar... lagi best sebab sume geng kami pun pegi.. pengalaman gagau ikan keli , cari kerang and dapat family angkat.. semuanya kenangan terindah .. walaupun ade pahitnya.. tapi buat apa ingat yang pahit kan? yang manis2 sudah .. ! yang pahit tu pun datang dari kesilapan diri sendiri... :p
lepas balik dr homestay .. singgah kat bukit melawati dulu.. :p


haha... gagau ikan keli.. :D
haha.. apa dah jadi ?

gain experience lagi , dengan 1st try jadi emcee tuk minggu bahasa, kptm bangi.. maluuu bila fikir balik and bila dengar kawan2 bg kritikan.. tapi buat muka selamba je.. hehe..sebab kena la positif, diorg kritik supaya aku boleh buat yang lg baik utk next time.. :D

activity2 luar pon banyak jugak sem ni.. hehe.. program yang lebih sihat pon ade... hehe .. da penah citer kot dlm blog ni.. kayaking, cycling and so on..and the biggest thing .. dah start duduk umah sewa.. kalau ikut hati mmg nak duk hostel je sampai grad.. tapi mula2 hostel tu buat citer gempak .. next sem student sem3 x dpt hostel lagsung... nk buat camne cari gaklah rumah yang dekat ngan kolej,,utk kemudahan kawan2 yang lain jugak.. :D.. nak masuk rumah tu pon.. macam2 dugaan Allah tuliskan untuk aku..satu peluang untuk aku jadi insan yang lebih kuat n tabah hadapi ujian dari Allah.. akhirnya selesai dengan baik.. inshaAllah..
madam azina :D
ladies !
madam jee :D

sem ni jugak mengajar aku untuk jadi lebih indipendent.. but tak lupa jugak kat kawan2 yang sentiasa ada time susah senang. time stress dah betul2 kat peringkat paling tinggi untul aku..aku redha, sem ni banyak kali diberi ujian yang berat2.. tapi aku tahu aku mampu lalui semua tu, sebab Allah hanya akan turunkan ujian kepada hambaNya yang mampu.. so, aku la insan terpilih untuk menanggung ujian2 Allah tu ..:) Alhamdulillah, berkat doa pd Allah, doa dr family,kawan2 yang jadi motivator, aku okay and masih waras..


salah satu activity : sunway pyramid !

*banyak lagi gambar nk upload tpi tenet ni lembab pulak.. haha

6 comments:

Anonymous said...

woi,curi gambor aku..byr royalti la weh..haha

ekiN!! said...

haha.. siapa niyhh ?
nak royalti perkenalkan diri anda... keh3

Anonymous said...

sape punye gmbo ko amik,xkn la wat2 xknal plak..

ekiN!! said...

okay, bg aku teka ... arif? khai ? bayu ? bote ? ika ?

Anonymous said...

kah kah kah

ekiN!! said...

eee.. siapa ni?? huhu